Itthon a blog…

„Úgy tűnik, a blog, mint műfaj elfogadottá vált a szélesebb közönség körében is, és foglalkoztatja az olvasókat” (Andersen Dávid, a Golden Blog sajtószóvivője, via Kreatív Online).

Nos… Ennek a kijeletésnek az alapja, hogy 4700 email címről érkeztek szavazatok a GoldenBlog versenyre. Ha feltételezzük, hogy 4700 egyedi felhasználóról van szó – ami egyébként nem valószínű, sőt… -, akkor a havi szinten internetezők kb. 0,24%-a szavazott a versenyen. Ebből én messzemenő következtetéseket nem vonnék le…

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot!

Kövesd a Rabbitblogot Facebookon, vagy iratkozz fel az rss/email értesítőre!

“Itthon a blog…” bejegyzéshez 7 hozzászólás

  1. De micsoda 0,24% kérem, a krém. :D

    (És akkor most ne számoljuk, hogy a Wolf Gáborra leadott szavazatokat vajon blogolvasók, vagy hírlevél olvasók kattingatták be lelkesen.)

  2. Hát igen. Ha azt is nézzük, hogy majdnem negyedét WG beizzított ügyfelei adták le, még “rosszabb” a helyzet…

  3. Golden Bloggal kapcsolatban nem vonnék le semmi féle következtetést, úgy általában. Főleg olyat nem, ami esetleg a blogokhoz is kapcsolódik.

  4. Szia Rabbit!
    Gondoltam ideje itt is meglátogatni. :)

    A témához: Ez tényleg megdöbbentően alacsony szám. Bevallom, nem is gondoltam volna, hogy ennyire. Én egyébként csak egyszer szavaztam, pedig van némány mailem.
    Ezek után az is felmerülhet, hogy a sok blog és blogger közül mennyi az igazán aktív…

  5. Szia bakura, welcome :) Ez a verseny tényleg nem sokat árul el a blogszféráról, és jellemzően egy olyan nyerte, aki kívül van rajta a szavazóival együtt…

  6. Lehet tudni valamit arról, hogy az elmúlt években (’07 ’08 ’09) milyen arányban nőttek szavaztok? Szívesen olvasnék erről.

Ne tartsd magadban a véleményedet!